Október 31 – Hogy lehet kínaiul megtanulni

Először is órára kell járni. Ami azt jelenti, hogy a 08:40-es kezdésre kell ott lennünk. Ha rövid napunk van, akkor délben véget ér az oktatás. Egyelőre háromszor egy héten van rövidített napunk, de valószínűleg ez hamarosan lecsökken heti egyre, mivel elkezdődnek a délutáni választott óráink is. Egész napos oktatás esetén délben van egy két órás kaja szünet, majd 2-től 4-ig kapunk egy kis ráadást.
Minden nap dictationnal kezdünk = diktálás, ez a mániájuk. Gyakorlatilag a kínai szódolgozat (szándékosan nem a tollbamondás valamit használom rá, még az emlékétől is kiráz a hideg), a tanár mondja a szót kínaiul mi pedig leírjuk a karaktert és a megfelelő kiejtést.
Az óra további részében különböző szituációs szövegeket olvasunk, játszunk el, átvesszük a következő nyelvtani szerkezetet. Majd kapunk egy rakat házit, úgy, mint:
1: Felkészülés a következő napi diktálásra, 10 új szó (kiejtés, jelentés, kínai karakter).
2: Az új nyelvtani szerkezettel és szavakkal példamondatokat kell írni
3: A munkafüzet aktuális szakaszainak a befejezése
4: Recording: ez az, ami az elején a legnehezebben ment. Wendy kiad egy hosszabb-rövidebb szöveget nekünk, amit otthon be kell gépelnünk (Kínai karakterekkel), majd hangosan fel kell olvasnunk és weChettel (ez a helyi what’s up) hangüzenet formájában át kell küldenünk. Amit a tanár meghallgat és visszaküldi, hogy melyik szavak kiejtése nem volt tökéletes.

És ezt ismétlődik nap-nap után.