Szeptember 8-9.

A repülés eseménytelenül zajlott. A reptéren vártak minket a helyiek és néhány önkéntes diák, akik szépen bekalauzoltak minket az egyetemre és eddig minden készségesen és könnyedén halad. Majd kezdődtek a kavarok. Ha le akarnám röviden írni, akkor utalnék az Asterix és Obelix 12 próbatételei közül a hivatalos részre:

 

A lényeg, hogy számítottam ilyesmikre és eddig hellyel-közzel élvezem, csak át kellet állnom edzőtábor üzem módra. A sok kavarodás után kaptunk „szállást”. Hogy milyen?

A Jereváni rádió jelenti:

-          patyolat tiszta

-          rendesen bútorozott

-          van légkondi

-          van internet

-          van matrac az ágyon

-          van fűtés

-          van szőnyeg, lambéria a földön és nem a csupasz beton

-          van meleg vizes zuhany

-          van angol WC

 

Először azt hittük, hogy ez amolyan átmeneti szállás és ilyen „kínai” poén, majd amikor jeleztük, hogy merre tudunk esetleg meleg vízzel zuhanyozni, akkor Mr. Wang - ilyen dékáni titkárság vezető féle - leközölte, hogy igazából amikor ő is idejárt suliba, akkor nekik sem volt meleg vizük fürdéshez, csak akkor ha hoztak lavórban és azt használták.

Mikor jeleztük, hogy az lehet, de valahogy a neten, meg az összes helyen nem ez az infó keringet, akkor hosszas elnézésbe kezdet és kiderült, vannak fullos szobák (amiket mi kaptunk azok direkt a kínai tanulóknak az ő igényszintjükre van fenntartva ), de idén dózer alá került az egész suli mert újra építik a felét, ergo kevesebb a hely. Sakk-Matt vagy ahogy mondják, innen szép nyerni.